maandag 19 maart 2018

# 10 Inleiding

Beste Familie in Beeld abonnee,

Het is lang geleden, dat er een nieuw 'technisch' dessinvel op A3 formaat is verschenen, maar nu is het dan toch zover: het zgn. twee-oudervel, een mooie en praktische aanvulling op datgene wat er al was. Met dit twee-oudervel stap ik overigens meteen van mijn geloof af als het gaat om de pagina-indeling van het kwartierstaat-album, maar daarover meer in het betreffende artikel, nr. 1, in deze online-uitgave.

Ook nieuw is de fotolijmroller van Henkel, zoals besproken in het tweede artikel 'Tips en Weetjes'. Daarin tevens een aantal 'zelf-een-letter-maak'-tips m.b.t. de zelfklevende letters van het merk Pickup. Ik denk dat veel 'stamboom-scrappers' er dankbaar gebruik van zullen maken.

Heel leuk is het om bepaalde voorouder lay-outs te verrijken met krantenberichten en/of -advertenties waarin zij genoemd worden. Natuurlijk komt dat lang niet bij elke voorouder voor, maar het is, met name vanaf - zeg maar - het jaar 1800, altijd de moeite waard de betreffende vooroudernaam bij een zgn. krantenbank in te vullen en wie weet, heb je geluk. Je leest erover in artikel nr. 3.

Minstens zo mooi (of eigenlijk nog mooier) zijn historische landkaarten en/of plattegronden op een lay-out - zie de voorbeelden in het vierde item. Ze zijn niet alleen illustratief in de totaalcompositie, maar tevens heel informatief. En wat die compositie betreft: het is zeker de moeite waard de opmerkingen daarover in het artikel ter harte te nemen.

We sluiten af met de Agenda. De items daarin spreken voor zich, maar ik wil hier nog wel even kwijt, dat een bezoek aan de Verzamelaarsjaarbeurs voor iedere stamboom-scapper (al is het maar voor één keer) een goede investering is als het om inspiratie én het vergaren van materiaal voor de lay-outs in het kwartierstaat-album gaat.

Tot slot nog een tweetal opmerkingen van huishoudelijke aard.
1. Op verzoek van veel lezers geven we voortaan in de teksten duidelijker aan, welke producten in de besproken lay-out gebruikt zijn door het product/bestelnummer te vermelden. En wanneer je (indien gewenst) op dat nummer klikt, kom je direct in de webwinkel-omgeving terecht, waar je meer informatie over dat product vindt en je het eventueel ook meteen in het winkelwagentje kunt doen.
2. De verwachting is, dat de volgende Familie in Beeld online-uitgave eind juni/begin juli verzonden zal worden.

Ik wens je veel plezier met het maken van mooie kwartierstaat lay-outs.

Met Nostalgische groet,
Wim Kros, hoofdredacteur