woensdag 22 november 2017

# 9 Inleiding

Inleiding en inhoudsopgave nr. 9


Beste Familie in Beeld abonnee, 

Ruim anderhalf jaar geleden (april 2016) is het dat ik de vorige online-uitgave van Familie in Beeld verstuurd heb. Een íntermezzo dat helaas veel langer geduurd heeft dan ik oorspronkelijk verwachtte. Maar het was nodig en er is heel veel gebeurd in die tijd: de volledige ontmanteling van de uitgeverij HobbyHandig, de totale (inclusief meubilair e.d.) leegverkoop van de Scrapbookwinkel en het leeg halen en gedeeltelijk opslaan van de museumcollectie (voor degenen, die de situatie aan de Beellandstraat in Heesch gekend hebben: zelfs de beide gebouwen staan er niet meer!) en tenslotte het afwikkelen van de vele, soms ingrijpende, zakelijke beslommeringen van de bedrijven na onze 'pensionering' - ik moet daar nog steeds aan wennen…. En last but not least: twee maal (!) een privé-verhuizing, waarvan de laatste het compleet opnieuw inrichten van een nieuw huis, tuin en werkplek met zich meebracht. Overigens is het best lekker om na je 70ste nog eens helemaal opnieuw te mogen beginnen, maar dat terzijde….


Nieuwe locatie 
Familie in Beeld is er dus weer, ook met de workshops en cropdagen, die beide op een nieuwe locatie gehouden worden. We zijn er wat die laatste betreft bepaald niet op achteruit gegaan. Het is mooi ingericht, er is plaats voor 6 tot 8 personen en ook de voorraad van Familie in Beeld materialen en gereedschappen bevindt zich hier. Let wel: het is geen winkel; u kunt de producten uitsluitend bestellen via de webshop of kopen als deelnemer tijdens een workshop of cropdag - zie voor data de website van Familie in Beeld. Het nieuwe adres is: Bosschebaan 68, 5384 VZ in Heesch. Dit is heel makkelijk te bereiken. Neem afslag nr. 52 van de A 59 (bij de Mac Donalds) en rijd richting Heesch. Na circa 200 meter op de rotonde (bij de Karwei) rechts af. Dit is al de Bosschebaan. Na circa 300 meter (u bent dan al langs een kleine wegversmalling gekomen) ziet u een straat 'Voorste Groes' aan uw rechter hand. Meteen links op de hoek daar staat een groot pand met daarin de Women Works winkel op de hoek en de Kringloopwinkel daarnaast. Hier parkeert u de auto om vervolgens over het bruinrode grindpad links van de …. winkel naar achteren te lopen. Daar neemt u de trap achter de eerste rode deur en stapt, eenmaal boven, door de twee klapdeuren de workshop/cropruimte binnen. En nogmaals: er is daar géén winkel, ook niet 'op afspraak'. Een zakelijk telefoonnummer is er niet meer. Voor dringende gevallen ben ik uitsluitend op maandag of woensdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur te bereiken op nummer 06 54 24 04 96.

Familie in beeld 
Inmiddels is thuis een riante werkzolder, inclusief bibliotheek, ingericht en kan ik weer naar hartenlust werken aan de lay-outs voor mijn kwartierstaat-album, aan het echte stamboomonderzoek, aan de 'gewone' familie- en jaarbelevenissen-albums (waarmee ik heel ver achter loop, maar dat is - denk ik - voor bijna iedereen een bekend verschijnsel) en aan de online-uitgaven van Familie in Beeld, waarvan u nu nr. 9 op uw scherm heeft staan. En wellicht ten overvloede: alle voorgaande online-uitgaven vindt u in de kolom rechts op het scherm onder het kopje 'Blogarchief'. Voorlopig streef ik er naar 4 uitgaven per jaar te maken. Dat betekent, dat de eerstvolgende in februari verschijnt en vervolgens weer in mei, augustus en november 2018.


Webwinkel 
Op de site van Familie in Beeld komt u door te klikken op het vakje 'webwinkel' bovenaan de pagina en vervolgens op 'klik hier om naar de webwinkel te gaan' in de webwinkel terecht. Daar kunt u kiezen uit Producten FiB voor het bestellen van materialen (o.a. A3 cardstock- en dessinvellen) en gereedschappen, Workshop/Cropdagen voor de data en prijzen daarvan én om u op te geven, Bouwtekeningen van blankhouten speelgoed (die overigens niets met Familie in Beeld te maken hebben, maar waar vanuit het HobbyHandig-verleden nog steeds veel vraag naar is) en Informatie voor overige vragen.

In principe worden de bestellingen één keer per week en wel op DONDERDAG verstuurd. Wilt u de producten dus vóór het weekend in huis hebben, zorg er dan voor dat uw bestelling uiterlijk woensdag bij mij binnen is.

Rest mij u nog te zeggen, dat ik hoop dat deze en de volgende FiB online-uitgaven u weer zullen inspireren en wens u veel plezier en succes met de voortzetting van het 'stamboom-scrappen'.

Met nostalgische groet,Wim Kros, hoofdredacteur.