vrijdag 20 maart 2015

# 5: Inleiding

Beste FiB-lezer,

De vijfde online-uitgave alweer, waarin we een aantal nieuwe dingen introduceren. Allereerst een (derde) aanvulling op onze lijn A3 achtergrondpapier. Het betreft een blauwe serie van 2 cardstock- en 4 dessinvellen. Ze liggen al een tijdje te ‘wennen’ in het ‘Familie in Beeld-shophoekje’, dat van de uitbouw beneden verhuisd is naar het einde van de familiegeschiedenis-tentoonstelling op de bovenverdieping van het Creatief Centrum Heesch. En niet zonder resultaat, want het blauw valt bijzonder goed in de smaak bij onze klanten, die er thuis enthousiast mee aan de slag gaan; ik heb al enkele mooie lay-outs van hun op de laatste cropdag mogen bewonderen.
Wij hebben de lijn verwerkt in de 8 lay-outs van een nabije voorvader: grootvader Piet van Dijk (1883-1950).

Het tweede nieuwe is het A4 knipvel ‘leeftijdlabels’ (waarmee u de ‘technische kwartierstaat lay-outs’ nu echt compleet kan maken) en het A3 postervel voor een gezin van een vader, moeder en 18 kinderen.

Verder vindt u een verhaal over de hoge kindersterfte in de 19e eeuw, een (korte) aflevering van de rubriek ‘Uw Idee’ en nog een item met wat ‘huishoudelijke’ mededelingen.
Eén daarvan in deze inleiding als voorproefje: we hebben van verschillende kanten het verzoek gekregen om bij de ‘doe-artikelen’ waarin – bijvoorbeeld – het maken van lay-outs besproken wordt, niet alleen de werkwijze-tips en –technieken te vermelden, maar ook de gebruikte materialen. Voortaan zullen we dus onderaan zo’n verhaal de verwerkte artikelen + hun FiB-bestelnummer vermelden. Vervolgens kunt u ze dan bekijken/bestellen op de webwinkelpagina’s, waar u ze per categorie vinden kunt. Gedurende de ‘looptijd’ van een nieuwe online-uitgave + die van de 2 volgende uitgaven vindt u de betreffende producten apart in de betreffende categorie én allemaal bij elkaar vermeld onder één van de eerste drie (grijze) icoontjes op de pagina ‘Producten FiB’.

Ik wens u veel plezier met deze uitgave en met het nieuwe papier.Met nostalgische groet, 
Wim Kros / hoofdredacteur


P.S.: indien u deze nieuwsbrief niet meer zou willen ontvangen, gelieve uzelf af te melden via de link bovenaan- of onderaan de nieuwsbrief. Als u ons namelijk als SPAM markeert, eindigen we ook bij de andere abonnees in de SPAM-map. Dat zouden we erg jammer vinden.