vrijdag 9 januari 2015

#4: Knipvel man/vrouw voorouder in silhouet

Het t/m de 4e generatie ingevulde en vervolgens ingelijste A3 kwartierstaatvel in de vorige online-uitgave was als december cadeautip een groot succes. Dat kwam met name door de (pas)fotootjes die erop geplakt waren, waardoor het een origineel en echt persoonlijk geschenk werd voor een broer, zus of ander familielid.

Een geslaagde actie, dus, maar er bleek wel een probleem(pje) te zijn. Er mailden namelijk nogal wat abonnees met de vraag: hoe komen we aan die man- en vrouw-portretsilhouetjes voor die personen, waar we geen foto van hebben?

Daar hadden we niet aan gedacht, hoewel de redactie ze zelf had getekend, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Dus komen we nu als nog met een nieuw A4-knipvel met daarop de hoofdjes in zwart silhouet op een iets gekleurde en gedessineerde ondergrond, die past bij het betreffende A3 postervel. 'Het betreffende' - inderdaad, want met dit knipvel slaan we 3 vliegen in één klap. De silhouet-hoofdjes zijn namelijk passend gemaakt op de A3 postervellen F081, F073 en F057, want ook op de 2 laatst genoemde vellen speelde hetzelfde probleem. Het enige wat u nog hoeft te doen is uitknippen (rechte lijnen s.v.p. snijden!) en opplakken, zodat ook uw niet geportretteerde voorouders een 'gezicht' krijgen.

Links: Voor het A3 postervel 'kwartierstaat luxe uitvoering' (F081) hebben de 8 mannen en 8 vrouwen op het knipvel een achtergrond in de vorm van respectievelijk een wapen en een ovaal.


Rechts: Voor op het A3 postervel 'Gezinsblad' F073 zijn de uit te knippen man-/vrouw-silhouetten een stukje groter: 40 x 49 mm. Op het A4 knipvel staan zowel voor de man als de vrouw 4 vakjes afgedrukt, met de kop in het zwart, op een passende, gekleurde en gedessineerde achtergrond.

De A3 postervellen F058 (links) en F057 (rechts) horen bij elkaar. De fotootjes rechts corresponderen met de persoonsgegeven in de blokjes op de linker pagina. Deze spread bevindt zich voorin het album. De silhouetvormen op het A4 knipvel (2 mannen, 3 vrouwen) passen in de vakjes van het vel F057, maar zijn steeds opgeplakt op een wat grotere 'mat' van donkerbruin cardstockpapier, zodat ze wat de afmetingen betreft beter bij de echte (pas)foto's passen.


A4 knipvel silhouet-hoofdjes man/vrouw, bestel-
nummer F193, prijs: €0,85
Klik hier om het A4 knipvel / 'silhouet-hoofdjes' en/of de betreffende A3 postervellen te bekijken/bestellen.