vrijdag 1 augustus 2014

#1: Inleiding

Beste lezer,

Hier is ie dan, de eerste online-uitgave van Familie in Beeld.
Het zal voor u wel even wennen zijn, maar dat was het voor ons niet minder! Gingen we t/m FiB nr. 4 uitsluitend steeds (ver) terug in de tijd, met de online-variant is het nu ook: méé gaan met de tijd!

Inhoud:
Om een onderwerp te kunnen bekijken, klikt u op de betreffende titel hierboven of in de kolom hier rechts (genaamd 'Blogarchief'). 

Toen men een aantal weken geleden hoorde, dat we 'online' zouden gaan, kreeg ik van verschillende kanten de tip om niet al te lange teksten te maken, want die zouden vanaf zo'n monitor-beeld toch niet gelezen worden. Nou trof dat slecht, want 80% van de artikelen die in FiB 5 zouden komen, waren al (in tijdschrift-stijl dus) geschreven en wel zodanig, dat ik het op dat moment allemaal zinvolle informatie vond. Niets inkorten, dus, maar gewoon plaatsen! Nog afgezien van het feit, dat de krant ook van internet af gelezen wordt. Of wat te denken van E-books. 'Maar dan wordt het Nieuwsbrief-magazine veel te lang en kan hij niet in één keer verzonden worden', was het volgende argument. Nu toch een probleem? Néén - Kiki van Dongen, die zich al jaren met onze Nieuwsbrief, Webshop en al dat andere 'Digitale Gebeuren' bezighoudt, kwam met de oplossing van een Blog. Daar kan je net zoveel opzetten als je wilt en het blijft er nog op staan ook. Dus als u na het ontvangen van - bijvoorbeeld - de achtste online-uitgave nog eens in nr. 1 wilt kijken, dan kan dat gewoon.
Nadeel is, dat een nieuwe blog-aflevering gemaakt wordt en er dan 'ineens' is. Je kunt hem dus niet verzenden. Om die reden zullen we steeds bij het uitkomen van een nieuwe online-uitgave aan u en alle andere gratis abonnees een nieuwsbriefbericht sturen, waarop u kunt doorklikken naar de Familie in Beeld Blog.

Zoals we al eerder aan onze tijdschrift-abonnees gemeld hebben, blijven de online-uitgaven wat inhoud betreft gelijk aan de papieren uitgaven. Veel aandacht zullen we dus besteden aan het maken van A3-, gewone- en mini-albums, aan home-deco werkstukken in de familiegeschiedenissfeer, aan diverse scrap- en inplak-/lay-out technieken, aan genealogische informatie, manifestaties, relevante beurzen en winkels, interviews met bijzondere of opvallende genealogen, kortom een groot aantal heel gevarieerde onderwerpen.

Deze 'augustus' editie van Familie in Beeld, verschijnt al eind juli. In principe mag u elke maand een online-uitgave verwachten met daarin 3 tot 5 redactionele artikelen. De volgende uitgave verschijnt in september.

Ik wens u veel plezier met deze digitale informatie, maar bedenk wel, dat het onze bedoeling is en blijft, dat u e.e.a. zelf omzet in tastbare werkstukken, zoals een waardevol familiegeschiedenis- of kwartierstaat-album, een collage of canvas voor aan de muur, home-deco werkstukken zoals doosjes, kistjes, herinneringskaarten, lijsten, boekbanden, een kleine letterbak, mini-album, enzovoort.

Wim Kros / hoofdredacteur
N.B. Belangrijke tip: u kunt de afgebeelde plaatjes op deze blog vergroten door er 1x op te klikken. In veel gevallen zal de getypte of handgeschreven tekst op de lay-outs dan ook leesbaar worden en dat geeft u beslist extra informatie en inspiratie. 
Daarnaast komt u op deze blog regelmatig linkjes tegen in de kleur turkoois. Als u daarop klikt, wordt u bijvoorbeeld doorverwezen naar andere websites of naar onze webwinkel.