vrijdag 31 juli 2015

# 6: Inleiding

Beste FiB online abonnee, 

"Komt Familie in Beeld online nr. 6 nog wel uit?" was 2 weken de vraag in een mailtje van een bezorgde abonnee, "of is het gestopt, net zoals het tijdschrift vorig jaar rond deze tijd?" 
Nou, néén - beslist niet, want ik vind het zelf veel te leuk om het te maken, maar het is inderdaad lang geleden dat de vorige uitgave verscheen. 4 Maanden, om precies te zijn en dat is eigenlijk een te lange tijd. Echter, door andere activiteiten en een vakantie had ik dit keer simpelweg meer tijd nodig en kan ik nu niet veel anders doen dan u te bedanken voor het geduld. 

Overigens kostte het maken van de hier getoonde 12 A3 lay-outs vanwege een intensieve research over de Jaren '50 meer tijd dan anders. En naar mijn mening is het opgeplakte tijdsbeeld van die jaren een mooi geheel geworden, dat het wachten hopelijk een beetje goed maakt - zie het eerste artikel. Bij één van de onderwerpen hiervan (verkleinde mini-boekjes) hoort artikel nr. 5, waarin beschreven wordt hoe u bij het maken ervan te werk moet gaan. 

Hoe leuk de familiegeschiedenishobby voor het interieur kan zijn, leest u in artikel nr. 4. Het tweede artikel is echt iets voor de creatievelingen onder ons, terwijl artikel nr. 3 weer historische informatie geeft, dat u op uw eigen lay-outs mooi als tijdsbeeld kunt verwerken bij uw voorouders uit de 19e eeuw. 

Workshop 
Graag vestig ik hier de aandacht op mijn nieuwe workshop: 'creatieve technieken in het kwartierstaat-album', die op zaterdag 26 september gegeven wordt. Het is een vervolg op de workshop 'basisitechnieken' en duurt eveneens een volle dag. Behandeld worden o.a. de volgende technieken: het oud maken van gekopieerde archiefstukken d.m.v. distressen en blenden’, alternatieve (en tevens decoratieve) hechtmethoden, snijden of scheuren, stansen en embossen, creatief matten en het maken van gekopieerde mini-boekwerkjes.
Klik hier om ons workshopoverzicht te bekijken. 

Open- / Demonstratiedag 
Voor wie nog niet de tentoonstelling 'Familiegeschiedenis en stamboomonderzoek' in Creatief Centrum Heesch te Heesch bezocht heeft, doet zich op zaterdag 19 september een goede gelegenheid voor: ondergetekende geeft dan een demonstratie-dag, waarbij hij op uw verzoek diverse basis- en creatieve technieken laat zien die bij het 'stamboom-scrappen' van pas komen. Het is bovendien een leuke gelegenheid om ter inspiratie met andere stamboomscrappers in contact te komen. Naast het gratis parkeren en de vrije toegang tot de tentoonstelling geven wij die dag ook nog eens 10% korting op alle Familie in Beeld artikelen. Kortom: alles bij elkaar de moeite van een ritje naar Heesch waard! 

Veel creatief plezier met deze uitgave en wellicht tot ziens in Heesch.

Met nostalgische groet, 
P.S.: indien u deze nieuwsbrief niet meer zou willen ontvangen, gelieve uzelf af te melden via de link bovenaan- of onderaan de nieuwsbrief. Als u ons namelijk als SPAM markeert, eindigen we ook bij de andere abonnees in de SPAM-map. Dat zouden we erg jammer vinden.