zondag 23 november 2014

#3: Feestelijke december-cadeautips

Wij helpen de Sint en Kerstman graag met het vinden van originele, genealogische geschenken. Speciaal voor hun hebben we 2 feestelijke december-cadeautips:1. Ingelijste kwartierstaat

Verras een gezins- of familielid met zo’n prachtig ingelijste kwartierstaat van de persoon in kwestie. En eigenlijk doet het er niet zoveel toe of het nu van de Sint of de Kerstman komt; het is gewoon een mooi en origineel geschenk om te krijgen. En om te maken en te geven!

Benodigd
Veel is er niet voor nodig: allereerst het kwartierstaatvel van Familie in Beeld en een passende lijst. We zijn hiervoor bij diverse winkels geweest (IKEA, Xenos, Blokker, Hema), maar het mooiste exemplaar was die van V&D (prijs € 19,- / art.nr. 850 20834011 / afmetingen: 30x40 cm). Het A3-vel past er nét niet precies in, maar als u van de boven- en onderkant een randje afsnijdt, past hij wel.
De persoonsnummers in de ovaaltjes komen uit een Pickup plakletterboekje (type ‘Largo’, 5 mm hoog) en de teksten zijn geschreven met een watervaste en lichtechte documentenpen van Schneider (kleur: zwart, schrijfdikte 0,8 mm.). Tot slot heeft u foto’s nodig van zoveel mogelijk personen in de betreffende kwartierstaat.
Werkwijze
Kopieer de portretfoto’s op de gewenste grootte en knip ze uit. Het schild en de ovaal in de bovenste generatie dient als uitgangspunt. Maak de rechthoekige foto voor de man en de ovaal voor de vrouw 2 tot 3 mm rondom kleiner dan het getekende figuur. Snijd de foto van de man uit en rond met de schaar de 2 onderste hoeken af. De ovaal van de vrouw gewoon uitknippen.
Snijd het A3-vel op maat en plak de fotootjes op.
Plak de Pickup-cijfers op hun plaats en vul de rest van de gegevens in.
Maak het glas aan beide zijden schoon en lijst het vel in. Leg de lijst hierbij achterste voren op een zachte, schone ondergrond, zodat het hout niet beschadigt.

Klik hier om de benodigde producten in onze webshop te bekijken/bestellen.2. Familie in Beeld tijdschriften 1 t/m 4


Deze cadeau-tip is nog simpeler en kan het begin zijn van een leuke en waardevolle hobby. Kent u iemand met interesse voor genealogie? Geef hem of haar de 4 gedrukte nummers van Familie in Beeld cadeau en vermeld daarbij de mogelijkheid om voortaan een GRATIS online-abonnement te nemen. Omdat diegene alle voorgaande online uitgaven te allen tijde nog kan bekijken, heeft hij/zij de héle serie compleet.

Speciaal voor de Sint en Kerstman hebben we t/m 21 december een speciale aanbieding: €15,- (verzendkosten voor een tijdschriftenpakket zijn €3,50). 

Klik hier om te bestellen.