dinsdag 30 september 2014

#2: Inleiding

Beste FiB-lezer,

In deze tweede online uitgave leggen we de nadruk op het A3-kwartierstaat-/familiegeschiedenis album: 3 artikelen gaan over de inrichting ervan met o.a. een aantal techniekbesprekingen over 'alternatieve' hechtmethoden en er is een aanvulling op de A4 knipvellenreeks. Daarnaast introduceren we een nieuw A3 postervel met daarop een afgeleide van de zgn. gezinskaart uit de 19e eeuw. U kunt zowel het knipvel als het postervel los bestellen via de webshop (en dat geldt natuurlijk ook voor alle voorgaande knipvellen, de dessin- en cardstockvellen) of kopen in de 'echte winkel' in Creatief Centrum Heesch. Laat u dan meteen inspireren door de tentoonstelling 'Familiegeschiedenis en stamboomonderzoek'. Toegang en parkeren zijn gratis.

Over inspireren gesproken: in de Agenda maken we o.a. een melding van 'Famillement Leiden 2014'. Deze eendaagse manifestatie wordt 8 oktober gehouden. We kunnen een bezoek daaraan van harte aanbevelen! Kom meteen even langs op onze stand.

Tot slot: zoals u ziet hebben we onze online uitgave iets anders ingedeeld dan de eerste uitgave. Overzichtelijker en aantrekkelijker, want er wordt begonnen met onder elkaar steeds een plaatje plus een de inleidings-tekst van elk artikel. Als u bij een artikel op 'Meer lezen >>' klikt, komt u direct bij het betreffende artikel. Onderaan elk artikel staat onder de bruine balk 'Startpagina'; als u daarop klikt, kunt u naar een ander item toe. Vergeet overigens niet de plaatjes van de lay-outs e.d. te vergroten door erop te klikken. U kunt de daarop geplakte of geschreven teksten dan in de meeste gevallen lezen. Meer tips over hoe deze blog werkt, vindt u hier: http://www.familieinbeeld.nl/p/hoe-het-werkt.html

Ik wens u veel leesplezier met deze online-uitgave en natuurlijk ook doe-plezier. Immers, de donkere dagen staan voor de deur en dat is een mooie tijd om met het kwartierstaatalbum aan de slag te gaan.

Met nostalgische groet,

Wim Kros / hoofdredacteur