dinsdag 30 september 2014

#2: A4 generatie-knipvel

Het generatielabel geeft heel snel een indicatie waar de betreffende persoon zich ongeveer in de kwartierstaat bevindt. Net zoals dat bij het persoonslabel en het relatielabel het geval is, geeft Familie in Beeld een speciaal knipvel op dik papier uit met 44 generatielabels erop. De prijs bedraagt €0,75 en hij verkrijgbaar via onze webwinkel (klik hier om te bekijken/bestellen) of in Creatief Centrum Heesch. Overigens geldt dat voor alle tot op heden verschenen knipvellen. Ze zijn zowel tezamen in een pakket als los te koop.
Links: het 'generatielabel' is een welkome aanvulling op alle 'technische' lay-outs in het kwartierstaat-album.
Rechts: plaats hem bij voorkeur in de buurt van het unieke persoonsnummer dat elke voorouder heeft.
De beste plek voor het generatielabel is vlak onder het unieke kwartierstaat persoonsnummer, dat bij voorkeur altijd op dezelfde plaats geplakt of geschreven wordt: in de linker bovenhoek van de linker lay-out. 

U kunt het label invullen met een (kalligrafeer)pen, een wat dikkere viltstift of met cijfers van een Pickup- of afwrijflettervel. Wij kozen voor de 8 mm hoge cijfers van Pickup, lettertype Largo (in hetzelfde setje zitten de letters waarmee de voor- en achternaam geplakt zijn). De 22 mm hoge kwartierstaatcijfers linksboven zijn ook van Pickup, maar dan uit een andere set.
Links: het label is vastgezet met hartvormige brads in twee toepasselijke kleuren.
Midden: vastgezet met gewone brads.
Rechts: gewoon opgeplakt.


In principe wordt het generatielabel met de fotolijmroller of een heel klein tipje PaperBlossoms lijm (meteen met de pink dun uitsmeren) opgeplakt, maar het kan ook op een alternatieve manier op het achtergrondvel vastgehecht worden, zoals met eyelets, brads of nietjes. Zo nu en dan enige afwisseling bij het opplakken is leuk en komt het ‘kijkplezier’ ten goede.

Omdat de labels op het knipvel tegen elkaar zitten, is strak uitsnijden de beste optie en niet het uitknippen.