woensdag 11 november 2015

# 7: Inleiding

Beste FiB-online abonnee,

Dit keer bestaat Familie in Beeld online uit slechts twee items. Maar ze zijn extra lang/groot en voor de ‘stamboom-scrapper’ extra leuk.


Het eerste artikel gaat over twee dingen:
1. Het resultaat in de vorm van zes A3 lay-outs van een digitale zoektocht naar een voorouder, die zijn ‘carrière’ rond 1786 begon op de eerste zeevaartschool in Europa. Hierbij wordt een mooi tijdsbeeld neergezet van de ‘Nederlandsche Zeemagt’ rond 1800.
2. In dit artikel zit tevens een heel belangrijke Scrap-techniek verwerkt, namelijk het ‘distressen’ van papier. Hiermee geeft u uitgeprinte kopie-archiefstukken of andere documenten/plaatjes een oud of vintage uiterlijk, zodat er op de lay-out een echt historische sfeer ontstaat. In het tweede deel van het artikel ziet u op nog drie andere lay-outs daar meer voorbeelden van.

Het tweede artikel gaat over het scrappen van een zelfgemaakt mini-album over de lagere schooltijd van een leerling in de jaren ’50. Uitgangspunt hierbij is een speciaal dessinpapier-bloc op het A5 formaat, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander (familie)thema.

Workshops en cropdagen
Met name voor de cropdagen komt steeds meer belangstelling. Met maximaal 8 deelnemers werkt iedereen (in het bijzijn van ondergetekende voor tips, ideeën en hulp bij bepaalde scraptechnieken) van 10.00-16.30 uur aan zijn of haar eigen lay-outs, met eigen foto’s, documenten, materialen en gereedschap. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ter plekke al dan niet verkleinde of vergrote kopieën van hoge kwaliteit te laten maken van oude familiefoto’s, documenten e.d. En doordat iedereen het eigen A3-album meeneemt, inspireer je elkaar tijdens het ‘werk’. 


De data van de volgende cropdagen zijn: 14 november, 13 december, 24 januari en 27 februari.

FiB-Workshop data: 10 januari ‘Basistechnieken’ en 7 februari ‘Creatieve technieken’.

Klik hier voor informatie/inschrijven cropdagen en workshops.


Met nostalgische groet,


P.S.: indien u deze nieuwsbrief niet meer zou willen ontvangen, gelieve uzelf af te melden via de link bovenaan- of onderaan de nieuwsbrief. Als u ons namelijk als SPAM markeert, eindigen we ook bij de andere abonnees in de SPAM-map. Dat zouden we erg jammer vinden.